RECÉS DEL CPM AL CENTRE BORJA DE SANT CUGAT

RECÉS DEL CPM AL CENTRE BORJA DE SANT CUGAT

 

ALGUNES IDEES DEL RECÉS DEL CPM DE LES 3 DIÒCESIS CELEBRAT AL CENTRE BORJA DE SANT CUGAT EL 13 DE MAIG DE 2017 DIRIGIT PER EN PEP GIMÈNEZ, SJ

 

VENIU ESPERIT SANT

Quan diem que Déu es “trinitari” diem que no es un Déu tancat en si mateix, sinó OBERT. Déu és una Història d´AMOR que ens necessita a les persones. D´aquesta manera els homes estem cridats a ésser oberts en l´Amor als altres.

Quanta més diferència, més comunió.

Quanta més comunió, més diferència.

Cadascú és diferent, i com més gran sigui la diferència, l´AMOR no veu una amenaça, sinó una OPORTUNITAT de Comunió. Més enllà de la submissió i de la revolta, hi ha la Comunió: entrar en la pell de l´altre, construir entre tots  alguna cosa comuna.

ESPERIT: Presència discreta de Déu. Hi és  sense que es noti,  uneix diferenciant i diferencia unint.

 

IMATGES DE L´ESPERIT:

VENT IMPETUÓS: La nostra vida pot estar molt endreçada, però en realitat pot ser que sigui un ordre desendreçat. A què li donaria la volta l´Esperit si vingués ara a la nostra vida? Què hem de canviar? No ho podem fer sols de forma voluntarista, però sí que podem obrir les finestres del nostre cor. És per aixó que diem: VINE ESPERIT SANT!!

LLENGÜES DE FOC: Foc que purifica i devora i que també escalfa el que està fred. Recordem els deixebles d´Emaús com el seu cor cremava al sentir Jesús. Com parlem de Déu? És com un foc el que transmetem? Déu no és complicat, ho diem senzillament?. Com vivim Déu a la nostra vida?

LLUM: La llum ens ajuda a veure en el nostre discerniment. Hi ha situacions que ens superen i necessitem el discerniment. No cal fer solament el que toca, sinó el que ens diu l´AMOR, que ens pot portar molt més enllà. El que fa més mal al món es la indiferència dels bons.

Què ens demana fer l´AMOR aquí i ara, sobretot a les persones que més ens necessiten?

AIGUA: que refresca, que rega el que està sec. Podem pensar en les nostres SEQUEDATS. La sequedat és signe de mort. Les petites sequedats ofeguen les il·lusions. La manca d´il·lusió és mort. L´Esperit sondeja els nostres abismes.  VINE ESPERIT SANT.