LA ALEGRIA DEL AMOR, amoris laetitia, Capítulos de formación para el CPM

 X Trobada Mundial de les Famílies

“L’amor familiar: vocació i camí de santedat”

Aquest és el tema triat pel Papa Francisco per la propera Trobada Mundial de les Famílies que se celebrarà a Roma al juny de 2022 .

En Camí amb les Famílies 

12 itineraris amb les famílies per portar a cap

“Familía i  Amoris Laetitia “

 Fuente: http://www.laityfamilylife.va/content/laityfamilylife/es/amoris-laetitia.html#destinatari

12 propostes i suggeriments per a una pastoral familiar a la llum de l’exhortació apostòlica ” Amoris Laetitia “. Es convida a cada realitat eclesial a prendre en consideració els que consideri possible posar en pràctica o implementar a nivell local, segons les seves pròpies condicions i necessitats.

1. Reforçar la pastoral de preparació a el matrimoni amb nous itineraris catecumenales a nivell de diòcesi i parròquies (cf. A EL 205-222) per oferir una preparació remota, pròxima i immediata a el matrimoni i un acompanyament de les parelles en els primers anys de matrimoni . Un compromís confiat de manera especial als matrimonis que, juntament amb els pastors, esdevenen companys de viatge dels promesos i de les parelles de recent casats

2.Potenciar la pastoral acompanyament dels matrimonis amb trobades d’aprofundiment i moments d’espiritualitat i pregària dedicats a ells per adquirir consciència de el do i de la gràcia de l’sagrament nupcial (cf. A EL 58 ss. I 223-230).

3.Organitzar trobades per als pares sobre la educaciódels seus fills i sobre els reptes més actuals (cf. A EL 172 ss. I 259-290), responent a les indicacions de l’Papa Francisco als pares per intentar comprendre “on són els seus fills en el seu camí “(cf. a EL 261).

4.Promoure trobades de reflexió i intercanvi sobre la bellesa i les dificultats de la vida familiar (cf. A EL 32 ss. I 89 seg.), Per impulsar el reconeixement de la valor social de la família, i la realització d’una xarxa de pastors i famílies capaços de fer-se propers a les situacions de dificultat a través d’l’anunci, el compartir i el testimoni.

5.Intensificar l’acompanyament de les parelles en crisi(cf. A EL 232 ss.) Per sostenir i formar en una actitud resilient que els porti a veure les dificultats com oportunitats, per créixer en l’amor i fer-se més forts.

6.Inserir als matrimonis en les estructures diocesanes i parroquials per potenciar la pastoral familiar (cf. A EL 86-88) i la formació dels agents de pastoral, dels seminaristes i sacerdots perquè estiguin a l’alçada dels reptes actuals ( cf. A EL 202 ss.) i col·laborin amb les famílies. Per a això serà important fer funcionar la reciprocitat entre la “família-Església domèstica” i l’Església (A EL 200), perquè es descobreixin i valorin com un do insubstituïble l’una per l’altra.

7.Promoure en les famílies la seva natural vocació missionera(cf. A EL 201, 230 i 324) creant moments de formació per a l’evangelització i iniciatives missioneres (p. Ex. Amb ocasió de la formació per als sagraments dels fills, matrimonis, aniversaris o moments litúrgics importants).

8.Desenvolupar una pastoral de la gent gran(cf. A EL 191-193) que tingui com a objectiu superar la cultura de l’descart i la indiferència i promoure propostes transversals en relació amb les diferents edats de la vida, fent que les persones grans siguin també protagonistes de la pastoral comunitària.

9.Involucrar la pastoral juvenilamb iniciatives per reflexionar i confrontar-se amb temes sobre la família, el matrimoni, la castedat, l’obertura a la vida, l’ús dels mitjans de comunicació social, la pobresa, el respecte per la creació (cf . A EL 40). Cal poder despertar l’entusiasme i millorar la capacitat dels joves per comprometre plenament amb els grans ideals i els reptes que aquests impliquen. Aquest any s’ha de prestar especial atenció a nens perquè coneguin l’Any de la “Família Amoris Laetitia ” i les iniciatives proposades.

10.Promoure la preparació de la X Trobada Mundial de les Famíliesamb les catequesis i camins formatius que, a través de diverses etapes i experiències, acompanyin les famílies cap a la Trobada amb el Sant Pare.

 

11.Llançar iniciatives d’acompanyament i discerniment per les famílies ferides(cf. A EL 50 seg., 241 ss. I 291 ss.), Per ajudar-les a descobrir i posar en pràctica la missió que tenen en la seva família ia la seva comunitat, a partir d’el Baptisme.

12.Organitzar grups en les parròquies i comunitats per a reunions de aprofundiment sobre ” Amoris Laetitia” , per tal de sensibilitzar sobre les oportunitats pastorals concretes que es presenten en les diferents comunitats eclesials (cf. A EL 199 ss.).

 X Trobada Mundial de les Famílies

“L’amor familiar: vocació i camí de santedat”

Aquest és el tema triat pel Papa Francisco per la propera Trobada Mundial de les Famílies que se celebrarà a Roma al juny de 2022 .

materiales de formación sobre  amoris laetitia

REFTÍTULOENLACE
AL1Caminar juntoshttps://youtu.be/g1nr_cKiY4g
CPM AL1Caminar juntosCAMINAR JUNTOS Power
AL2La familia a la luz de la palabrahttps://youtu.be/Exi8lsoIx2s
CPM AL2La familia a la luz de la palabra
AL3La vocación de la familiahttps://youtu.be/6m6W_8sz8Pw
CPM AL3La vocación de la familiaLa vocacio de la familia
AL4EL AMOR EN LA FAMILIAhttps://youtu.be/iFGteZO9UMI
CPM AL4EL AMOR EN LA FAMILIAA.L. EL AMOR EN EL MATRIMONIO 2
AL5EL SI PARA SIEMPREhttps://youtu.be/I9cTUdDGRU0
CPM AL5EL SI PARA SIEMPREEL SÍ PARA SIEMPRE
AL6AMOR FECUNDOhttps://youtu.be/H-VpuVgNpao
CPM AL6AMOR FECUNDOAMOR QUE SE VUELVE FECUNDO
AL 8Educar a los hijosAL Educar a los hijos,    Vídeo :

https://youtu.be/aG2wtlnG-1o

CPM AL8Educar a los hijosAl Charla Educar a los hijos
AL9

Acompañar la fragilidad

https://youtu.be/LNR-Ylshgsw

2021.11.17 AMORIS LAETITIA_PUNTATA 09 – LIKESYA_SP

CPM AL9Acompañar la fragilidad2022-12-19 Acompañar, discernir e integrar la fragilidad